Als je verwacht dat de wereld lief is omdat jij lief bent, dan hou je jezelf voor de gek - Intensiveer
8443
post-template-default,single,single-post,postid-8443,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-3.8,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
 

Blog

Als je verwacht dat de wereld lief is omdat jij lief bent, dan hou je jezelf voor de gek

  |   Blog
Je zelfvertrouwen boosten, dat doe je zo!
Nog niet zo lang geleden was mijn zelfvertrouwen te vergelijken met een wip-wap, het ging omhoog en omlaag, ik was lief en zorgzaam voor de wereld, dus dat kwam wel goed, DACHT IK?!
Niet dus.

 

Maar met kleine stapjes heb ik mijn zelfvertrouwen kunnen boosten!

Hoe?

Awel, ik deel graag mijn technieken hier met jou:

 

 Aanvaard complimenten:

 

“Je bent een meerwaarde in mijn leven”, “Dank je voor je lieve zorgen”, “Je bent een warm persoon”.

Stuk voor stuk prachtige complimenten die ik nog niet zo lang geleden kreeg. Met een glimlach en een ‘Dank je wel’ aanvaard ik ze nu want dat is nu eenmaal hoe ik door anderen word gezien en het geeft mij een goed gevoel. Laat de overtuigingen van anderen binnekomen, zo leg je je eigen negatieve overtuigingen stil.

 

 Wees niet te streng naar jezelf, geef jezelf de kans om te reflecteren en onderzoek hoe het een volgende keer anders kan … zó ga je groeien:

 

vorige week was ik helemaal uit mijn lood geslagen! Tja, ook ik ben superwoman niet. Ik blokkeerde terwijl ik met iets bezig was en voelde een grote teleurstelling in mezelf. Ik had de handdoek in de ring kunnen gooien en mezelf in medelijden hullen (stiekem heb ik dit de rest van de dag ook gedaan). Maar dit brengt me nergens dus heb ik ’s anderendaags de situatie helemaal opnieuw overlopen en mezelf afgevraagd: ‘Kan ik het een volgende keer op een andere manier doen?’ Het resultaat deel ik misschien wel eens in een volgend verhaal maar het belangrijkste … ik heb niet opgegeven.

 

 Wil je je krachtig voelen, neem dan een krachtige houding aan:

 

strike a pose … a powerpose! Je houding bepaalt voor een stuk mee je gemoedstoestand. Sta je vaak in een verlegen houding, met je ene voet over de andere, met je armen over elkaar en zo nog wat lichtjes wiebelend dan zal je je ook verlegen gaan voelen.

Statig rechtop, de schouders lichtjes naar achteren, de voeten lichtjes uit elkaar en stevig op de grond, met de handen in de zij of in de zakken, zo geef ik mezelf tegenwoordig de overtuiging ‘Ik mag er wel zijn’. Stamp voor de aardigheid eens met je rechtervoet op de grond … het schudt je testosteron even wakker en doet je ‘krachtig’ voelen!

 

 Als je iets doet/maakt, kijk dan naar wat er wél goed aan is:

 

van niets iets maken, CREATIVITEIT! Zo zalig!

Zingen, schrijven, tekenen, timmeren…

(Nee, zingen onder de douche heeft me nog niet tot in ‘Belgium’s got talent’ gebracht, maar al wel aan het lachen ?). Maar:

Ik heb een houten deurtje in elkaar getimmerd en …surprise…surprise… het paste!

Ik heb zaadjes geplant, oké het zijn de bloemetjes zelf die groeien maar mede door mijn hulp groeien ze uit tot iets.

Ik heb een opleiding gevolgd, ik heb mezelf hierin gestimuleerd om iets bij te leren.

Ik schrijf regelmatig teksten. Abracadabra en tekst is klaar? Vergeet het maar!

Maar daar gaat het net om, aanpassen totdat het goed voelt. Niets is in 1-2-3 klaar.

 

 Kijk naar wat je eerder deed in eenzelfde situatie:

 

er zijn al wat taken, klussen of projectjes die ik goed heb uitgevoerd. Dus zo nu en dan haal ik mijn rugzak des levens eens boven. Zo herinner ik mezelf eraan HOE ik die taken, klussen of projectjes heb gedaan? WAT deed ik toen juist? Welke TALENTEN zette ik toen in? Wat was er toen NODIG om het tot een goed einde te brengen? En wat er toen in me zat, zit er nu nog in.

 

Wil je graag ondersteuning in jouw proces om zelfvertrouwen op te bouwen? Contacteer me dan gerust.